Sorting
Source
Katalog zbiorów
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Status
available
(2)
Branch
Brudzew Wypożyczalnia
(2)
Author
Wachowicz Ewa (1970- )
(2)
Kozakiewicz Grzegorz
(1)
Ziętara Rafał
(1)
Year
2010 - 2019
(2)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Audience Group
Dorośli
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Ciasta
(1)
Kucharstwo
(1)
Surówki i sałatki
(1)
Genre/Form
Książka kucharska
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Domain
Kulinaria
(1)
2 results Filter
Book
In basket
Ciasta /Ewa Wachowicz. - Kraków : Ewa Wachowicz - Promiss, 2015. - 197, [2] strony : ilustracje kolorowe ; 29 cm.
Form of Work
Audience Group
Demographic Group
Subject
Gwiazda programów kulinarnych oraz jurorka "Top Chef" umieściła w niej przepisy na najsmaczniejsze desery, ciasta, torty i inne słodkości. Jest to doskonała pozycja dla wszystkich fanów łakoci i gospodyń domowych. Nowa książka "Ciasta" Ewy Wachowicz to pozycja zarówno dla tych, którzy potrafią, jak i nie potrafią piec. Dla tych pierwszych będzie uzupełnieniem już zdobytej wiedzy o wypiekach, dla drugich środkiem do jej zdobywania.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Brudzew Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Book
In basket
Czytelnicy moich książek, widzowie, znajomi, a nawet przyjaciele, często pytają mnie o to, co jem, że tak wyglądam... Otóż jem najczęściej pięć razy dziennie, posiłki nie są zbyt obfite, piję dużo wody i, co bodaj najważniejsze, w mojej diecie, chociaż osobiście nie lubię tego słowa, nie może zabraknąć sałat. Dużej ilości sałat oraz wszelkiej maści warzyw, owoców i zieleniny! Często sięgam też po przekąski, natomiast do pracy zabieram pudełko z ulubioną sałatką. Tych "ulubionych" jest oczywiście co najmniej kilka, jeśli nie kilkanaście! Stawiam też na sezonowość. Latem nie mogę obyć się bez arbuza czy truskawek. Odwiedzam zaprzyjaźnione stragany, na których zawsze znajdę coś naprawdę smakowitego. A przede wszystkim wyjątkowo świeżego. Poza sezonem sięgam po sprawdzone receptury, które idealnie nadają się na chłodniejsze dni. Moją najnowszą książkę zaczęłam od sałatek. Zresztą taki jest tytuł całej publikacji. Kolejne rozdziały zawierają przepisy na sałaty, surówki oraz sosy. Na samym końcu postanowiłam umieścić dodatki. Głównie dlatego, że nie mogłam zdecydować się, czy zabielone śmietaną ogórki są jeszcze sałatą, czy już sałatką, bo na pewno nie surówką! A gdy napisałam recepturę na mizerię, doszłam do wniosku, że w książce nie może zabraknąć młodej kapusty z koperkiem. A jeśli kapusta, to i warzywa gotowane na parze, brukselka z papryczką chili i jej podobne. Zresztą nie ma sensu nadmiernie rozpisywać się o tym we wstępie. Po prostu zapraszam do lektury i z całego serca życzę powodzenia w kuchni! Ewa Wachowicz
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Brudzew Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again